Pop Noir van Lakshmi

Onlangs verscheen de nieuwe single Empty van Lakshmi, de zangeres, liedjesschrijver en theatermaker die dit seizoen meedeed aan het populaire tv-programma ‘Wie is de Mol’. Die deelname heeft haar geen windeieren gelegd. Lakshmi ziet haar bekendheid er alleen maar door toenemen. “Het programma is goed voor mijn carrière. Ik was in mijn volle idiootheid te zien, als een enthousiast, blij ei. In mijn muziek ben ik vaak het tegenovergestelde, dat kan redelijk duister zijn”, liet zij weten aan de Telegraaf.

Zelfdestructief

Ze noemt zichzelf in interviews weleens ‘zelfdestructief’. “Vroeger uitte zich dat in niet eten, in een kraakpand gaan wonen, dat soort dingen…. ik heb het al zo lang als ik me kan herinneren. Gelukkig kan ik het nu kwijt in mijn muziek en teksten”, vertelde ze aan het blad ELLE.

Pop Noir

En zo komen we bij de Pop Noir zoals Lakshmi haar muziek omschrijft. Die wat duistere pop viel in 2015 al op toen zij meedeed aan het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ waar zij het nummer Bones & Cigarettes vertolkte.

Die donkere kant is ook te horen op de nieuwe single Empty. ‘Are you as lonely as me, I like the bitter sweet taste of our chemistry”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.