7 hoogtepunten van Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een fascinerend continent. Wat zijn de hoogtepunten van Zuid-Amerika die je absoluut niet mag missen tijdens je reis door Zuid-Amerika? Deze video toont ze in vogelvlucht.

‘Journey through South America’  Geniet van deze reis van 18 minuten langs enkele hoogtepunten van Zuid-Amerika. De muziek in deze video is afkomstig van dit album.

Zeven hoogtepunten van Zuid-Amerika

Iguazu watervallen

Deze beroemde watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Je kunt ze zowel bezoeken vanaf de Argentijnse als de Braziliaanse kant. Van beide zijden ben je verzekerd van een spectaculair uitzicht. Vooral in het Argentijnse deel ben je de hele dag zoet. Je kun er heerlijk wandelen langs, tussen en bijna onder de watervallen. Tijdens je tocht ben je omringd door een weelderige(sub)tropische vegetatie en kom je verschillende dieren tegen zoals schildpadden, leguanen, coati’s en prachtige vlinders.

Puerto Madryn / Punta Tombo

Puerto Madryn in Patagonië is het uitgangspunt voor een bezoek aan het Valdes schiereiland. Hier kun je onder meer walvissen en dolfijnen spotten. Bijzonder is ook Punta Tombo dat op ruim een uur rijden van Puerto Madryn ligt. Hier komt ieder jaar een grote kolonie pinguïns bij elkaar om te broeden. Wanneer de baby pinguins eenmaal geboren zijn, verzorgen moeder en vader het kleine kroost tot ze groot genoeg zijn om op eigen benen te staan. Je kunt het allemaal van heel dichtbij bekijken in deze prachtige baai.

Bariloche

In het pittoreske stadje Bariloche in het westen van Argentinië waan je je zo in de alpen. Dit is dan ook een populair skigebied in de winter. De mooie omgeving is echter ook populair in de zomermaanden, daar zijn onder meer een prachtig meer en mooie bossen debet aan. Heel bijzonder is het nationaal park Los Arrayanes, waar deze bijzondere boomsoort groeit. Volg het wandelcircuit en waan je in een sprookjesachtige omgeving.

San Pedro de Atacama

San Pedro in het noordwesten van Chili is een gezellig stadje waar een echte backpackers sfeer hangt. Het ligt midden in de droogste woestijn ter wereld. De kurkdroge omgeving met bergen, zandduinen, rotsen en kloven is indrukwekkend en nodigt uit om eens uitgebreid te gaan verkennen. De wolkeloze hemel staat bovendien vrijwel iedere avond garant voor een spectaculaire zonsondergang en een kristalheldere blik op het universum.

Colca Canyon

Colca Canyon in het zuiden van Peru, is een van de diepste kloven ter wereld. Vanaf ruim drieduizend meter boven de zeespiegel kun je tijdens een trekking afdalen in de kloof. De belangrijkste reden waarom de canyon zo vaak bezocht wordt, is echter de aanwezigheid van de condor. Dankzij zijn tot wel 3 meter brede vleugels zweeft hij majestueus door de kloof. Deze ‘el condor pasa’  levert een indrukwekkend schouwspel op. Je moet er vroeg voor uit de veren want de vogels voeren hun kunstje meestal op als de eerste zonnestralen boven de omringende bergen uitkomen.

Machu Picchu

De ligging op bijna 2000 meter hoogte en het uitzicht over de groene vallei beneden, is al net zo indrukwekkend als Machu Picchu zelf. Deze met mysterie omgeven Inca citadel is emblematisch voor Peru en de cultuur van de Inca’s  De ruïnes zijn dan ook uitgeroepen tot een van de zeven moderne wereldwonderen. De Spanjaarden wisten tijdens hun bewind van het bestaan niet af, maar gelukkig is het unieke complex nu voor iedereen toegankelijk. Het is dan ook niet zo vreemd dat er jaarlijks veel bezoekers op afkomen.

Paaseiland

Dit meest eenzame eiland ter wereld behoort toe aan Chili. De oorspronkelijke bewoners kwamen echter uit Polynesië. Een bijzondere prestatie, want het moet ongetwijfeld een lange, bizarre tocht van duizenden kilometers geweest zijn. Deze helden staken de Stille oceaan over in primitieve vaartuigen. Het was de Nederlander Jacob Roggeveen die Paaseiland voor de rest van de wereld op de kaart zette. Rapa Nui zo als het eiland oorspronkelijk werd genoemd, is vooral beroemd om zijn mysterieuze beelden, de Moai. Bijzonder is ook het jaarlijks terugkerende Tapati feest dat begin februari plaats vindt.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.